Bogati Španci plaćaju veće poreze

Bez autora
May 20 2010

Španija će povećati poreze za one s visokim prihodima, što će doprineti smanjenju velikog budžetskog deficita te zemlje. Španski premijer Hoze Luis Rodrigez Sapatero kaže da se većina Španaca slaže s njegovim mišljenjem da oni bogatiji treba da podnesu veći teret vladinih strogih mera štednje.Sapatero nije izneo detalje tog svog plana, ali je rekao da će svako povećanje poreza biti "ograničene prirode" i da neće pogoditi srednju klasu. Vlada će predložiti tu meru kada "bude smatrala da je to pogodno, u skladu sa svojim programom smanjenja deficita".

Bogati Španci plaćaju veće porezeŠpanija će povećati poreze za one s visokim prihodima, što će doprineti smanjenju velikog budžetskog deficita te zemlje.

Španski premijer Hoze Luis Rodrigez Sapatero kaže da se većina Španaca slaže s njegovim mišljenjem da oni bogatiji treba da podnesu veći teret vladinih strogih mera štednje.

Sapatero nije izneo detalje tog svog plana, ali je rekao da će svako povećanje poreza biti "ograničene prirode" i da neće pogoditi srednju klasu, prenela je agencija AP.

Vlada će predložiti tu meru kada "bude smatrala da je to pogodno, u skladu sa svojim programom smanjenja deficita", rekao je Sapatero.

Španska vlada je prošle sedmice donela plan smanjenja plata u javnom sektoru i drugih kresanja izdataka, pod pritiskom Evropske unije i nestabilnosti tržišta sa ciljem smanjenja budžetskog deficita koji je prošle godine iznosio 11,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je znatno više od limita u EU od tri odsto BDP.

Očekuje se da kabinet vlade Španije odobri te mere štednje u četvrtak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik